Loading...

Om oss

Hvem er vi?

Ovitas ble etablert i 1996 og er pionerer på markeringsspråk ved bruk av SGML og XML. I Ovitas jobber vi med kommersielle publiseringssystemer, dataaggregering og semantiske søk. Ovitas har over 20 års erfaring fra arbeid med referanseverk som ordbøker og teknisk dokumentasjon. Vi har våre kontorer i Oslo og jobber tett med vårt internasjonale Ovitas nettverk, hvor vi deler ressurser og kunnskap.

Eliminer menneskelige feil:

Våre løsninger veileder dine forfattere gjennom opprettelsen av artikler og dokumenter. Hvert enkelt tillagte element blir validert i sanntid. Dette passer på at innholdet er konsist og holder den kvaliteten dere ønsker. Automatisering av formatering og andre repeterbare operasjoner gjør at dere sparer tid.

Fleksibel datamanipulering:

Sammen med den kontrollerbare arbeidsflyten bruker vi semantiske koder for å berike innholdet ditt og øke maskinlesbarheten, dette åpner muligheter for økt tilpasning, automatisering og større fleksibilitet i datamanipuleringen.

Det å lage innholdet er bare halvparten av jobben, det neste steget er å få det foran leserne.

Vår publiseringsløsning gir deg muligheten til å publisere på flere plattformer med et klikk, noe som gjør at det er mindre applikasjonsspesifikke handlinger som må utføres. Dette gjør jobben mer effektiv og eliminerer menneskelige feil.

Sandkassen

Våre ansatte blir oppfordret til å utforske nye teknologier og prosjekter, samt å bruke tid på å bidra på prosjekter basert på åpen kildekode. Her er noen eksempler:
Boken inneholder et generelt synspunkt på semantisk strukturerte og komponentbaserte innholdshåndterings- og publiseringssystemer. Det er ikke en produktpresentasjon, og du finner heller ingen kommersielle produktreferanser i boken, derimot ble skrevet for å hjelpe dem som trenger et publiseringssystem til å forstå fagfeltet bedre. Den kan hjelpe deg til å lettere avklare dine egne behov hvis du ønsker å introdusere et publiseringssystem eller vil forbedre den eksisterende arbeidsflyten innad i firmaet.
Klikk her for å lese boken.
Denne artikkelen gir en generell oversikt over hvordan man kan gjøre vilkårlig skrivebeskyttet data tilgjengelig for sluttbruker. Dette er en forutsetning for ganske mange forretningssaker.
Klikk her for å lese artikkelen.

FEST Browser er et navigerings- og søkeverktøy til farmasøytisk data som er gjort tilgjengelig av Statens Legemiddelverk i form av FEST XML.
Bygget på topp av en eXist-db XML database, kan brukerne navigere hele katalogen med legemidler og se XML innholdet i et lesevennlig format.
FEST Browseren er en fremvisning av potensialet til XPath og XQuery over XML-innhold, og hvordan vi kan lage enkle verktøy som kan gjøre datakonservering og validering enkelt.

HunNor er en åpen kildekode ungarsk-norsk ordbok. Målet med prosjektet er å tilby det ungarske miljøet i Norge en elektronisk ordbok. Det ungarske miljøet har bidratt med innholdet som en felles innsats mens redigeringsløsningen og ordboksgrensesnittet er utviklet av Ovitas sine egne ansatte.

Ordboken er tilgjengelig på nett via dict.hunnor.net, men kan også lastes ned for å brukes offline i forskjellige formater. For eksempel som en datapakke til tredjeparts verktøy, some en ordbok som kan brukes på Kindle e-bok lesere eller til og med som et PDF dokument.

For å lære mer om ordboken, ta en titt på prosjektet på GitHub.

Team

Barnabas Davoti
Daglig Leder, CMS & XML ekspert
Adam Kover
Utvikler & lingvist
Andor Davoti
Lærling
Zdenek Zikan
Java / JavaScript utvikler, system administrator
Ståle Kopperud
Utvikler
Member Photo

Jostein Hauge
Lærling

Ta kontakt for en uforpliktende samtale